Servicii MedRehabTeam

Examinare Musculoscheletala

Evaluarea aparatului locomotor reprezintă atât o discuție cu fizioterapeutul despre istoricul medical, cât și efectuarea unor măsurători și teste specifice afecțiunii dumneavoastră.

Care sunt documentele medicale necesare?

Echipament: se recomandă bustieră/sutien (femei) și pantaloni scurți;

Durată: 1h

Recuperare Medicală

1. Kinetoterapia

Această ramură face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.

2. Terapia Miofasciala

Reprezintă totalitatea tehnicilor realizate cu ajutorul mâinilor sau asistate instrumental, de manipulare a țesutului conjunctiv și muscular, cu scopul:

3. IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation)

Este o tehnică ce folosește o gamă largă de instrumente, permițând terapeuților să trateze în mod eficient persoanele diagnosticate cu disfuncții la nivelul țesuturilor moi.

4. Terapia Richelli

Presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului.

5. Terapia cu ventuze (Dynamic Cupping)

Este o metodă de tratament antică ce își are originea din medicina chineză. Această tehnică alternativă utilizează “sfere” din diferite materiale, precum sticlă, plastic sau silicon ceea ce crează un vacuum la nivelul pielii. Metoda folosită de noi este strict cea dinamică prin mișcări circulare sau liniare cu ajutorul unui ulei ce ajută la glisarea ventuzei pe piele.

6. Flossing-ul medical

Este o terapie ce foloseste benzi elastice de diferite dimensiuni utilizate în tratamentul fasciei.

7. Trigger points

Este o modalitate de tratament care se axează pe tratarea punctelor dureroase.

8. Scar tissue release

Este o tehnică specială care se adresează exclusiv cicatricilor fiind una dintre cele mai neglijate dintre toate abilitățile de terapie manuală.

9. Kinesio taping

Este o tehnică de bandajare care susţine şi stabilizează muşchii şi articulaţiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mişcarea sau flexibilitatea corpului.

10. Stretching global activ

Este o metodă ce constă în crearea unor exerciții de stretching bazate pe posturi specifice, controlate și progresive (numite stretching global) cu scopul de a promova “creșterea” coloanei vertebrale și flexibilitatea țesutului conjunctiv din zona extremităților membrelor inferioare.

11. FNP (TEHNICI DE FACILITARE NEUROMUSCULARĂ PROPRIOCEPTIVĂ)

Este o tehnica ce reprezintă uşurarea, încurajarea sau accelerarea răspunsului motor voluntar, prin stimularea proprioceptorilor din muşchi, tendoane, articulații.

12. Terapia manuala

Este o manipulare bazată pe dovezi științifice și clinice a țesutului moale (conjunctiv și muscular) cu scopul de a normaliza funcția acestuia. Constă în tehnici manuale care includ exercitarea unei presiuni fixe sau dinamice, și/sau determinând o mobilizare a unei părți corporale.

13. (Electro) Dry needling

Reprezintă o metodă de tratament care ajuta la ameliorarea durerilor de cauză miofasciala. În cadrul acestei metode, fizioterapeutul inseră un ac special de dry needling ce penetrează țesutul muscular ajungând în punctul trigger pentru a-l stimula.

14. Electrostimulare functionala

Reprezinta stimularea musculara cu ajutorul impulsurilor electrice.

15. Electrostimulare neuromusculară

Concepută pentru a trata tulburările de deglutiție prin reeducarea musculară.

16. Redcord

17. Verticalizare

18. Elongatii vertebrale

Consultatii medicale

Oferim activitate în două specialități medicale: ortopedie-traumatologie și neurologie.

Ortopedie-traumatologie: